Cursus

zaterdag 09 februari 2019

Cursus

Op 6 februari hebben wij, juf Beens en juf Jolanda, op Bartiméus een cursus gevolgd met het thema "een slechtziende kleuter in de groep". Naast het feit dat we veel hebben geleerd en materialen konden bekijken ondervonden we ook aan den lijve hoe het, bij benadering, is om slecht te zien. We kregen een bril op die was bewerkt met één, (van de vele vormen) soort van oogafwijking. Denk daarbij aan kokervisie, zwarte vlekken, een klein gezichtsveld, niets scherp kunnen zien enz. Ineens liepen we onzeker over de stoep, zagen we niet goed wat er op een foto stond en bij de gymles veranderden wij in onzekere bange dames. Het leverde hilarische taferelen op maar we realiseerden ons allemaal dat wij de bril af konden zetten maar dat het voor slechtziende kinderen nooit anders wordt. Aan het eind van deze zeer leerzame dag ontvingen we een certificaat van deelname waarna we vermoeid maar dankbaar naar huis reden.

Fotoalbum

Deel dit artikel

Helaas, Uw browser is te oud om deze website te tonen. Update uw browser.