Paasfeestviering

zaterdag 20 april 2019

Paasfeestviering

Donderdagmiddag 18 april hebben we, samen met ouders, grootouders en andere belangstellenden, het Paasfeest gevierd. De kleuren van de smarties werden gebruikt als rode draad om het waarom en het waartoe van Goede Vrijdag en Pasen uit te leggen. De groene kleur staat voor de schepping van God die aan het eind van elke dag zei dat het goed was. De bruine kleur staat voor de zonde die in de eens volmaakte schepping gekomen is. De rode kleur staat voor het verzoenend lijden en sterven van Jezus. Hij voor mij........ De blauwe kleur staat voor bevrijding. De dood is overwonnen! Jezus droeg mijn zondenlast. De gele kleur staat voor de toekomst. We mogen uitzien naar het Nieuw Jeruzalem, waar God zal zijn Alles in allen en waar geen zonde, rouw en verdriet zal zijn. Groep 7/8 zong ervan. Zo vier je gezegend Pasen

Er is een dagwaar al wat leeft allang op wacht, een dag van blijdschap, als heel de schepping wordt bevrijd. En op die dag, dan komt de Heer en haalt zijn bruid, die rein en stralend opgaat in zijn heerliikheid.

Dus kijk omhoog en zie wat nog verborgen is, maar wat beloofd is, dat blijft in alle eeuwigheid. En als je lijdt, weet dat het maar voor even is. Als Jezus terugkomt, deel je in zijn heerlijkheid.

Spoedig zullen wij Hem zien en voor altijd op Hem lijken en Jezus kennen zoals Hij is, amen! Nooit meer tranen, nooit meer pijn, want wij zullen met Hem leven in zijn nabijheid, voor altijd. Amen, amen!

Fotoalbum

Deel dit artikel

Helaas, Uw browser is te oud om deze website te tonen. Update uw browser.