Bezoekje aan het Rijksmuseum

donderdag 25 april 2019

Bezoekje aan het Rijksmuseum

Op woensdag 24 april hebben de leerlingen van groep 5 t/m 8 een flitsend bezoekje gebracht aan het Rijksmuseum. Flitsend omdat we in anderhalf uur zoveel mogelijk moesten bekijken. Thema van dit bezoek was 'Holland in de gouden eeuw'. Elke groep kreeg een gids mee en deze vertelde van alles. De kinderen mochten specerijen ruiken en proeven, stof aanraken waarin de gegoede burgerij destijds gekleed ging en we bezochten de bibliotheek. Er werd verteld over de rijkdom en het grote verschil tussen arm en rijk. Over de VOC en de handel, over de huizen en hun uitstraling, over de schilderkunst en hoe de kleuren voor het verven werden gemaakt. Ook bekeken we natuurlijk 'de Nachtwacht' waar we het gezicht van Rembrandt in moesten zoeken. Er werd een poging gedaan om het schilderij na te tekenen en de kinderen poseerden voor de foto net zoals de mensen op het schilderij. Het was een enerverend anderhalfuurtje waarin we veel zagen en hoorden. De rondleiding begon om 11 uur en om kwart voor één ploften we, moe maar voldaan, op de banken in de bus die ons naar Emst terug zou brengen. Voor elk van ons was er nog een speciale editie van de Donald Duck. Een mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Fotoalbum

Deel dit artikel

Helaas, Uw browser is te oud om deze website te tonen. Update uw browser.